Stine Ortvad

Stine Ortvad

Stine Ortvad CV

Stine er leder af danseskolen CphDance ved ElStudio og Cuban Moves ved Cubakultur

Stine er som den eneste fra Europa, uddannet på den Nationale danseskole i Cuba LA ENA, hun har undervist og optrådt i over 20 år.

Hun er Danmarks bedste instruktør og hendes speciale er Cubansk Salsa, Show Salsa, Rumba, Son, Cha Cha Cha, Reggaeton og Latin Mix, men hun danser også en masse andet både Hip Hop, Jazz, Ragga, Waacking, House mm. Stine underviser både med eller uden hendes cubanske dansepartner.

Det Stine der bliver ringet til når danserne i vild med dans skal have inspiration.

Stine Ortvad har en unik undervisningsform og formår på en meget inspirerende og glædesfuld måde at videregive sin kunnen og kendskab til salsa og cubansk dans. Det har de fleste elever sagt om hende: Stine er hård , pædagogisk og sjov, man får virkelig lært noget her på skolen. De elever, som allerede kan danse, bliver meget berigede af hendes enorme kapacitet.

Herhjemme har hun i over 20 år undervist i salsa og andre cubanske og caribiske danse. Hun startede allerede med at undervise som 20 årig efter et år i Sydamerika og er uddannet i Cuba. I dag har hun sin egen danseskole i København og afholder løbende kurser rundt omkring i landet på danseskoler, højskoler og ved store events.

Stine var en af de første i Danmark til at introducere Salsa for det danske publikum.

Stine Ortvad har danset hele sit live og startede da hun var 10 år på det der i dag hedder Stepz danseskole, hun har danset alle former for dans, alt fra Flamingo til Hip Hop, siden to hun timer på Danseværkstedet.

Allerede i 88 var hun et år på et intensivt danseskole forløb i København,  et danseinstitut på Vesterbro .  I 90 blev hun uddannet fra dramaskolen i København. I 93 til Cuba for startede på den Den Nationale Danseskole (Escuela Nacional de Arte) i Havana, hvor hun studerede moderne ballet, afro- cubansk dans og de populær cubanske danse, cha cha cha, mambo og son, i fem år. Som et led i uddannelsen var hun det sidste halve år i praktik som danser på Cabaret Parisien i Havana, og var efterfølgende på turne i både Sydamerika og Europa med cubanske musik og danse grupper, hun blev færdig uddannet i 1997.

Nu optræder hun med sin cubanske dansepartner , samt leder og koreograf for dansegruppen Cuban Moves og Team ElStudio.

Stine er endvidere formand og initiativtager til Cuban Culture Club, som hun har ledet i over  15 år. Hun arrangerer årlige koncerter med cubanske/latinamerikanske bands på nogle af landet største spillesteder såsom Vega, Amager Bio, Magasinet og Train. Hun tilrettelægger og leder også den årlige Latin Festival.

 I 2007 var hun nomineret til specialprisen under Danish World Awards, den årlige prisuddeling for verdensmusik. Stine er også ofte dommer ved salsa konkurrencer rundt omkring i Skandinavien.

Fra hendes optræden i TV kan nævnes: Musik hjørnet DR, Tema Lørdag DR, TV Lorry, Boogie, Go Morgen Danmark og Go Aften Danmark (TV2) samt Vild med dans m.fl.

Optræden i Danmark: Vega, Amager Bio, Pumpehuset, Baltoppen, Island Brygge Kulturhus, Train, Magasinet, Copenhagen Jazz Festival, Star, Diskotek IN, Club Mambo, Århus festuge, Roskilde Festival, Langelands festivalen, Værket i Randers, Slagelse Musikhus, Musikhuset Århus, El Værket, Vesterbro og Nørrebro kulturhus, Herning kongrescenter, Vesterbro og Nørrebro festivalen, Ekko fra Cuba, Viften Rødovre, Kulturnat Roskilde, Kulturnat København, Karneval i København, Karneval Ålborg, Kulturhavn København, Club Mambo, Havana, Latin Festival 2003-2010 , samt mange flere steder.

Optræden i Europa: Et hav at spillesteder og klubber i hele Skandinavien, samt Hamborg Salsa Festival, A Lo Cubano Stockholm

Hun har også medvirket som sanger og danser i forestillingen Evita med Sanne Salomonsen i 2003-2004, samt i en lang række musik videoer og andre musicals og teater forestillinger herhjemme.

 

Kontakt

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

+4520987477

Læs artikel fra Djembe (Danmarks eneste magasin for verdensmusik) om Stine Ortvad her

Læs mere om Stine Ortvad (her som månedens portræt hos hifisalsa.dk) klik her